Lazada Malaysia

Posted by albakriah
Makluman bahawa daftar baru kemasukan Pondok Pasir Tumboh akan bermula pada Sabtu 6 Rabiul Akhir 1437H / 16 Januari 2016M ini.
Proses pendaftaran dibuka tiap hari Sabtu dan Ahad bermula dari tarikh tersebut hingga awal Bulan Sya’aban 1437H
maklumat lanjut layari al-bakriah.com.my
Antara syarat kemasukan pelajar baru Pondok Pasir Tumboh
1. Bersih daripada sebarang jenayah dan kes polis seperti dadah, mencuri dan sebagainya
2. Datang bersama ibubapa/penjaga atau waris terdekat
3. Mendapat keizinan untuk belajar terlebih dahulu daripada Tuan Guru Hj Wan Muhamad Mudir madrasah atau pun timbalannya (selepas siap proses daftar)
4. Bagi pelajar sementara disyaratkan sekurang-kurangnya belajar di pondok ini selama 2 bulan (jika sebulan boleh dipertimbangkan jika ada kekosongan tempat tinggal)
5. Bagi pelajar muslimin disyaratkan berumur 16 tahun ke atas tetapi dibenarkan juga pelajar berumur 13-15 tahun dengan syarat mempunyai penjamin yang berada dalam kawasan pondok yang sanggup mengawalnya ( bagi pelajar yang tidak cukup syarat ini sila rujuk pejabat bagi mendapat nasihat untuk belajar di beberapa pondok pilihan yang lain )
6. Tidak merokok atau sanggup meninggalkan tabiat merokok
7. Sanggup mematuhi segala peraturan madsarah sepanjang masa

Kelengkapan pendaftaran pelajar baru L/P ke Pondok Pasir Tumboh
1. Sila fotostat kad pengenalan atau passport antarabangsa
2. Fotostat kad pengenalan ibubapa pelajar
3. Sediakan gambar berukuran passport sebanyak 3 keping
4. Diwajibkan menyerah surat berhenti sekolah atau tempat pengajian terakhir ketika mendaftar diri ( sebarang proses pendaftaran tidak akan dibuat sehingga syarat ini dipenuhi)
– Bagi pelajar sementara dari kalangan siswa IPT atau lepasan SPM/STAM/STPM boleh fotostat sjil SPM, PMR, PT3, SMU atau seumpamanya
5. Diwajibkan menghantar surat jaminan mengenai akhlak pelajar samada daripada Tuan Imam atau penghulu kampung ketika mendaftar diri.

Lazada Malaysia