“GAMBAR DI PADAM ATAS PERMINTAAN”

Pagi tadi sewaktu buka FB, al-Fagir baca satu berita Zanbal di Cerobohi, namun tiada gambarnya. Kemudian keluar lagi berita baru yang dipost oleh Fuad Umar Bin Syahab dengan tajuk “Ini Kelakuan Para Dajjal -dajjal Pada Maqam AuliaAllah di Zanbal” Beliau sertakan dengan gambar-gambarnya sekali (al-Fagir kongsikan dibawah)

Pun begitu, hati al-Fagir masih belum mau percaya kabar tersebut. Maka al-Fagir hantar msg kepada beliau di ruang FBnya bertanyakan kasahihan kabar tersebut dan kapan jadinya. Jawab beliau: “info yang ane dapet,. kemaren pagi beb dan data ini benar setelah ane komfm dengan habib Abdullah bin Shahab”. Hah, shohih! Tiada apa lagi nak di ragukan. Sememangnya sewaktu ziarah Tarem dulu ada juga dengar-dengar cerita yang ada satu puak yang suka tuduh orang yang ziarah qubur sebagai Quburiyyun ni nak musnahkan Zanbal. Allahu Allah …. Rasanya kerja merekalah niiii …… Wallahu A’lam. Atau mungkin juga ada pihak ketiga yang ingin melaga-laga Sunni dengan Wahabi untuk memecahbelahkan ummah. Wallahu A’lam.

12.15 T’hari: Baru sebentar, bercakap dengan Ustaz Ibrahim al-Fathoni yang menetap di Tarem, berhampiran Masjid Ba’alawi. Beliau menceritakan kepada al-Fagir tentang kejadian ini. Benarlah kabar yang menyedihkan ini …… Manakala sms dari Ustaz Adnan pula, “….. depa pecahkan nisan satu deret dengan kubur Sayyiduna al-Fagih al-Mugaddam dan yang dalam gubah al-Aydarus al-Awsath, kubur Fagih Mugaddam tak kena pa, jadi malam Rabu ……….”

sekian dari
al-fagir abu zahrah